Votsalakia Samos info over autoverhuur vanaf Samos airport, direct te boeken hotels en excursies op Samos.

Autoverhuur yes rent a car Samos is een Nederlands-talig autoverhuur bedrijf op het griekse eiland Samos. Autoverhuur yes rent a car Samos. Een betrouwbare auto huren in Pythagorion, Ireon, Votsalakia, Samos, Balos, Kerveli, Agios Konstantinos of Kokkari.<br>Incl. een heldere verzekering en aantrekkelijke prijs. Ook direct aan de luchthaven Samos.

| Home | Excursie | Vervoer | Eten & drinken | Stranden | Hotels | Bezienswaardigheden |

 

Schöne Bilder der Insel Samos

Altijd nieuwe fotos van Samos en evenementen op Samos

Autoverhuur yes rent a car Samos is een Nederlands-talig autoverhuur bedrijf op het griekse eiland Samos. Autoverhuur yes rent a car Samos. Een betrouwbare auto huren in Pythagorion, Ireon, Votsalakia, Samos, Balos, Kerveli, Agios Konstantinos of Kokkari.<br>Incl. een heldere verzekering en aantrekkelijke prijs. Ook direct aan de luchthaven Samos.

 

 

Openbaar vervoer

Taxi

Gebruik maken van een taxi van en naar bijvoorbeeld de luchthaven of Samos-stad is mogelijk, maar is een relatief dure optie.
De taxistandplaats vindt u aan de doorgaande weg aan de westzijde van het dorp.

Bussen

Er bestaan geen regelmatige busverbinding(en) van en naar Votsalákia.
De eerste bus via Karlóvassi naar Samos-stad (Vathý) vertrekt ’s morgens om 07.00 uur vanaf de taxistandplaats. De tweede bus vanuit Votsalákia vertrekt pas weer om 11.00 uur in dezelfde richting. Maar let op, de terugreis vanuit Samos-stad is echter maar 1 x per dag mogelijk, zodat dagtochten per lijnbus naar Karlóvassi weliswaar mogelijk zijn, maar naar Samos-stad nauwelijks. Wel is het mogelijk voor de terugreis een taxi te nemen, alhoewel dit een dure optie is (zie prijslijst). U kunt óók kiezen voor het huren van auto of een scooter bij een betrouwbaar verhuurbedrijf. U heeft dan zelf de regie over uw heen- en terugreis. Tevens heeft u op deze manier de mogelijkheid onderweg een stop te maken om te extra genieten van de prachtige natuur van Samos!
Tip: Let bij het huren van een auto of scooter vooral op een voor u goed geregelde verzekering!

Fietsen

In de meeste gevallen is het huren van een fiets bij een auto/scooterverhuurbedrijf ook mogelijk. Echter, ook de afstanden en hoogteverschillen in dit deel van Samos zijn eigenlijk alleen geschikt voor de geoefende mountainbiker en nodigen niet uit tot een fietstochtje voor b.v. een gezin met kinderen.

Rent a car / Rent a bike

Autoverhuur

Oók in Votsalákia zijn veel lokale autoverhuurbedrijven te vinden die soms adverteren met goedkope aanbiedingen.
Aangeraden wordt om te allen tijde te zorgen dat u een betrouwbare en volledige verzekering geboden wordt. Hertz is een internationale onderneming en is ook in Votsalákia in het Rhenia-tours bureau te vinden.

Scooterverhuur

Ook hier geldt dat u, naast een betrouwbare scooter, óók een volledige verzekering afsluit. Tevens is, net als in Nederland, de helmplicht van kracht in geheel Griekenland, dus ook op Samos. Gelijk met het huren van een scooter krijgt u te maken met het bromfietscertificaat. De bestuurder van een bromfiets moet volgens de huidige Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A. De regeling zoals wij die in Nederland kennen, en die voorziet in het rijden met een bromfiets met het rijbewijs B, kent men in Griekenland niet. Een Nederlander in het bezit van een rijbewijs A zou daar dus zonder problemen een motorfiets, scooter of bromfiets moeten kunnen huren. Maar het is inmiddels vaste gewoonte geworden, dat een Griekse verhuurder van bromfietsen aan zijn cliënten die geen rijbewijs bij zich hebben, om een bromfietscertificaat vraagt. Het komt zelfs voor dat er verhuurders zijn die een geldig Nederlands rijbewijs A niet accepteren, maar uitsluitend zaken doen op basis van een bromfietscertificaat. Wij adviseren daarom vóór vertrek uit Nederland een bromfietscertificaat te bestellen. Bent u in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B, maar geboren na 1 juni 1980, dan zult u theorie-examen moeten doen om een bromfietscertificaat te verkrijgen.
Voor de scooters is "Autoclub" aan te bevelen en is ook in het Rhenia-tours bureau in Votsalakia te vinden.